İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Ardıç Katranı Sabunu Faydaları Nelerdir?
Sonraki Blog

Ardıç Katranı Sabunu Faydaları Nelerdir?

Doğal bir tedavi alternatifi olan ardıç katranı sabunu, ardıç ağacından çıkarılan katran yağından üretilir. Mazisi oldukça eskiye dayanır. Uzun zamandır da şifa için cilt bakımı rutinlerinde kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle Anadolu’da yüzyıllardan beri doğal tedavi amacıyla kullanıldığı belirtilir. Ardıç katranı sabunu daha çok egzama gidermede kullanılır. Fakat yüz, cilt ve saçlar için ayrı işlevleri bulunur. Birden fazla soruna çözüm olduğu için günümüzde de birçok kişi tarafından severek kullanılan ardıç katranı sabununun faydaları nelerdir inceleyim;

  • Her Cilt İçin Kullanılabilir

Yağlı, karma, kuru ya da normal. Hangi cilt tipine sahip olursanız olun ardıç katranı sabununu tüm cilt tipleri güvenle kullanabilir. Özellikle temiz içerikli bir yüz temizleyici arıyorsanız bu sabun imdadınıza yetişebilir. Yağlı ciltler yağ dengesinin sağlanmasını isterken karma ciltler kuru bölgelerin nemlenip yağlı olan T bölgesinin dengelenmesini bekler. Kuru ciltlerin endişesi ise cildin iyice kuruyup pul pul dökülmesidir. Doğal ardıç katranı sabunu tüm bu kaygılar için uygun bir çözümdür. 

ardic-katrani-faydalari-her-cilt-icin-kullanilabilir
  • Yaşlanmayı Geciktirir

Cilt için nem oldukça önemlidir. Çünkü nemini kaybeden cilt zamanla kırışmaya başlar, büzüşür. İçeriğinden kaynaklı olarak doğal bir nemlendirici gibi olan bu sabun uzun vadede yaşlanmayı geciktirici etkiye sahiptir. Böylelikle cildinizin her zaman parlak ve dinç görünmesini sağlar. Dolayısıyla ardıç katranı sabunu düzenli kullanımda sağlıklı bir cilde kavuşmanıza olanak tanır.

ardic-katrani-faydalari-yaslanmayi-geciktirir
  • Leke Giderici Etkiye Sahiptir

Ardıç katranı doğal bir temizleyici rolündedir. Bakterileri temizlediği gibi lekeleri temizlemekte de oldukça etkilidir. Eğer cildinizde güneşten kaynaklı lekeler varsa ardıç katranı sabunu bu sorunu çözebilir. Bunun yanı sıra sivilce sonrası kalan lekelerde ve farklı sebeplerden oluşan lekelerde etkinliği yüksektir. Leke neyden kaynaklı olursa olsun doğal etken maddesi sebebiyle tüm cilt lekeleri için oldukça faydalı bir sabun çeşididir. 

ardic-katrani-sabunu-faydalari-leke-giderici-etkiye-sahiptir
  • Hassas Ciltlerde Bile Rahatlıkla Kullanılabilir

Hassas ciltler kullandıkları ürünlere ve içeriğine dikkat etmelidir. Aksi takdirde kaşıntı, kızarıklık ve lekelenme gibi farklı cilt sorunları yaşayabilirler. Hassas ciltler ardıç katranı sabununu rahatlıkla kullanabilir. Kaşıntı, egzama gibi sorunlarda kullanıldığı için hassasiyet yaratmaz. Egzama kaşıntılı bir cilt hastalığıdır ve her ürün iyi gelmez. Bu sabun kaşıntı problemini çözmekle beraber toleransı düşük olan tüm ciltlere de iyi bir dosttur.

ardic-katrani-faydalari-hassas-ciltlerde-bile-kullanila-bilir

 

  • Kaşıntıların Azalmasını Sağlar

Kaşıntı ciltte zamanla döküntülere sebep olabilir. Döküntü oluşması ise daha çok kaşıntı demektir. Yani cilt kısır döngüye girmiş olur. Kaşıntı için ardıç katranı sabunu biçilmiş bir kaftan gibidir. Eğer geçmeyen kaşıntılar sizi rahatsız ediyorsa, uykularınızı bölüyorsa uyumadan evvel bu sabunla duş almak cildinizi rahatlatacaktır. Çeşitli kimyasallar olmadan uyuz, kaşıntı sorunlarından kurtulmuş olacaksınız. Böylece keyifle uykuya dalabilirsiniz. 

ardic-katrani-faydalari-kasintilarin-azalmasini-saglar
  • Cildin Genç Görünmesini Sağlar

Herkesin hayali geç yaşlanmaktır. Hepimiz cildimiz daha geç kırışsın, yaşımız belli olmasın isteriz. Ardıç katranı sabunu cildin genç görünmesine katkı sağlar. Nem dengesi sağladığı için cilt her zaman dengeli olur. İnce kırışıkları doğal olarak önler ve mevcut olanları gidermek için savaşır. Uçuk fiyatlar ödemeden ve çeşitli maddelere maruz kalmadan cildin daha genç ve olduğundan daha diri görünmesini destekler.

ardic-katrani-sabunu-faydalari-cildin-genc-gorunmesini-saglar

 

  • Akne ve Siyah Noktalara Karşı Kullanılabilir

Akneli ciltler bakıma dikkat etmelidir. Sert içerikli ürünler kullanmak sivilce oluşumunu arttırabilir. Siyah noktalar temizlenmediğinde zamanla akne ve sivilceye dönüşür. Kuru ciltlerde bu gibi şikayetler pek görülmez. Çünkü akne şikayeti cildin sebum dengesini sağlayamamasından kaynaklanır. Yağlı ve akneye meyilli ciltler ardıç sabunu yağı ile siyah noktalarından ve diğer cilt kusurlarından kurtulabilir. Düzenli kullanımda yağlanmayı önlediği için akneleri de kurutarak cildi duru bir hale getiriri. 

ardic-katrani-sabunu-faydalari-sivilce-ve-aknelere-karsi-kullanilir

  • Mantar ve Sedef Gibi Cilt Hastalıklarının Tedavisinde Kullanılır

Mantar oldukça inatçı bir cilt problemidir. Ayaklarda, ellerde ve cilt üzerinde görülebilir. Geçmesi zaman alır ve uzun tedavi gerektirebilir. Birçok soruna şifa olan doğal ardıç katranı sabunu mantar ve sedef hastalıklarında da sıklıkla tercih edilir. Antiseptik özelliği bulunan ve ardıç sabunu olarak da bilinen bu sabun ile mantar, sedef, egzama gibi tüm rahatsızlıklarınıza çare bulabilirsiniz.

ardic-katrani-faydalari-mantar-sedef-gibi-hastaliklarin-tedavisinde-kullanilir
  • Saç Dökülmesini Önler Ölü Olan Hücreleri ve Deriyi Yeniler

Saç dökülmesini etkileyen birden fazla etken söz konusudur. Saçlarda dökülme genetik olabileceği kadar fazla kimyasala maruz kalmak gibi çeşitli dış kaynaklı sebeplerden ötürü de meydana gelebilir. Ardıç katranı saçları güçlendirir ve besler. Saç derisinde bulunan ölü derileri gidererek saçların daha sağlıklı uzamasına katkıda bulunur. Saç derisi hücreleri yenilendiğinde deri de yenilenmiş olur. Bu da saçların daha canlı ve ışıltılı olması anlamına gelir. Yani ardıç katranı sabunu saç dökülmesi sorununu giderdiği gibi gür ve sağlıklı saçlara kavuşmayı sağlar.

ardic-katrani-faydalari-sac-dokulmesini-onler
  • Cildin Yağ ve Su Dengesini Sağlar

Yüz ve cilt bakımında kullanılan ürünlerin kurutma yapmaması elzemdir. Çünkü kurutan ürünler su dengesi sağlayamıyor demektir. Aynı zamanda yararlı yağları da yok ediyor anlamına gelir. Oysa sağlıklı bir cildin yağa da ihtiyacı vardır. Ciltteki yağ ve su dengesini ardıç katranı sabunu sayesinde sağlayabilirsiniz. Nem verdiği için su dengesi sağladığı gibi cildin ürettiği fazla yağı emerek yağ dengesini de sağlar. Nem vererek yağı aldığı için cilt kuruma ve dökülme reaksiyonları göstermez. 

ardic-katrani-faydalari-cildin-yag-ve-su-dengesini-saglar
  • Düzenli Kullanılması Tavsiye Edilir 

Ardıç katranı sabunu birden fazla fayda gösterir. Fakat bunlardan yararlanabilmek için zaman vermek gerekir. İlk kullanımda bazı ciltler az da olsa farkı görebilir. Tüm faydalarını kesin olarak alabilmek için yaklaşık 1 ay kadar düzenli kullanım şarttır. Bu süre ortalama olarak verilir. Cilde bağlı olarak 2 hafta ila 5 hafta arasında değişkenlik gösterebilir. Özellikle mantar tedavisinde ardıç katranı sabunu kullanılacaksa sabırlı olmak gerekir. Mantarlar çok inatçıdır. Bulundukları yüzeyi terk etmeleri sabır ve vakit gerektirir. Usanmadan tedaviye devam etmek elzemdir. Düzenli kullanımda tüm mantar, sedef, kaşıntı, akne, sivilce ve saç dökülmesi şikâyetleri için çözüm olacaktır. Ardıç katranı sabunu asla ilaç olarak düşünülmemelidir. Örneğin vitamin eksikliğinden kayaklı saç dökülmesi yaşanıyorsa ardıç katranının bu sorunu çözmesi beklenemez. Bunun dışında saç köklerindeki zayıflık ya da derideki egzama gibi şeyler dökülmeyi tetikliyorsa katran bunlar için çözüm olabilen doğal bir maddedir. 

ardic-katrani-faydalari-duzenli-kullanilmasi-tavsiye-edilir
  • Vücudu Zararlı Organizmalardan Korur

Doğal içeriği ile ardıç katranı sabunu cildi zararlı organizmalardan korur. Cilt bu sayede daha dayanıklı bir hale gelir. Akne, siyah nokta gibi şikâyetler ya da egzama gibi deri hastalıkları genel olarak organizmalar taşır. Düzenli kullanımla cilt bariyeri güçlenerek kötü organizmalardan arınır. Aynı zamanda kırışıklıklar açılır ve kendini dinç bir görünüme bırakır. Cilt üzerindeki zararlı organizmalardan arındığında olması gereken görünüme kavuşur. Bu hem kişinin ışıldamasını hem de daha sağlıklı olmasını sağlar. Her cildin kullanımına uygundur. Temizleyici olarak cilt tipine göre günde 1 ya da maksimum 2 kere kullanılabilir. Ardıç katranı sabunu ağaçta bulunan doğal katran maddesinden elde edildiği için güvenle tercih edilebilir. Doğadan gelen güzelliğe evet diyen herkes rahatlıkla ardıç sabunu kullanabilir ve cildini olduğundan dinç tutabilir.

ardic-katrani-faydalari-vucudu-zararli-organizmalardan-korur

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat