İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Çörek Otu Yağı Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Yağı Faydaları Nelerdir?

Çörek otu, son derece uzun bir kullanım geçmişine sahiptir. Şifa kaynağı olarak bilinir ve gerek yağ olarak gerekse normal olarak tüketilebilir. Çörek otu yağı cilt için de çok faydalıdır ve cilde olduğu gibi beden için de son derece sağlıklı bir doğal yağdır. Genellikle her derde deva olmasıyla bilinen çörek otu tohumları ve yağları aynı zamanda geleneksel ve alternatif tıpta da bazı rahatsızlıkları tedavi etmesi için yaygın bir biçimde kullanılmaktadır.  Diğer isimleri rezene çiçeği, siyah kimyon ve kalonji şeklindedir. En yaygın ismi çörek otu şeklinde olmaktadır. Uçucu yağ sınıfında yer alır. Ana etken maddesi timokinon olmaktadır. İçinde magnezyum, selenyum, çinko ve demir gibi pek çok faydalı mineraller bulunur. A, B ve C vitaminlerine sahiptir. Peki, çörek otu yağı faydaları nelerdir?

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

 Çörek otu yağı metabolizmayı hızlandırır ve bağışıklık sistemine de destek olur. Çörek otu yağıyla hem daha kolay bir şekilde fazlalıklarınızdan kurtulursunuz hem de hastalıklara karşı olduğundan daha dirençli bir hale gelirsiniz. Güçlenen bağışıklık sistemi sayesinde enerjiniz de daha yüksek seviyelerde seyreder. Böylelikle vücudunuz mikroplarla da daha çok savaşmaya başlar. Yani direnciniz artar ve hastalanma sıklığınız oldukça azalır.
 
corek-otu-yagi-bagisik-sistemini-guclendirir

 

İltihabı Azaltır 

 Çörek otu yağı enflamesyon giderici olarak bilinir. Yani iltihabı giderme konusunda etkilidir. Anti bakteriyel olmasının bir getirisi olarak düzenli kullanımda vücutta bulunan iltihabın azalmasına yardımcı olur. İltihap giderme etkisi için gün içerisinde bir kere içilmesi tavsiye edilir. Bu aç karınla olabilir. Fakat hassas ve çabuk bulanan bir mideniz varsa yemekten biraz vakit geçtikten sonra da kullanmanız zararlı olmayacaktır.
 
corek-otu-yagi-iltihabi-azaltir

 

Kan Şekerini Düzenler

 Çörek otu yağı şeker hastaları için de faydalı bir yağ çeşididir. Düzenli kullanımda kan şekerini düzenler. Şekeri normal seviyelere getirir. Özellikle tip 2 diyabet hastaları için son derece faydalı bir yağdır. Bunun yanı sıra şeker hastası olmayan kişilerin de açlık gibi durumlarda kan şekeri oynayabilir. Kan şekerinin genel olarak düzenli seyretmesi adına düzenli bir şekilde çörek otu yağı tüketilmesi önerilir. Böylelikle aç kalma gibi durumlara her zamankinden daha dirayetli olabilirsiniz.
 
corek-otu-yagi-kan-sekerini-duzenler

 

Astımın Etkilerini Azaltır

Solunum yolu rahatsızlıklarından olan bronşit ve astım rahatsızlığının tedavisinde etkisi oldukça yüksektir. Çörek otu yağı ile astım ve bronşit hastalıklarının çözümü hızlandırılabilir. Astım ve bronşit rahatsızlığında çörek otu yağı kullanırken doktora mutlaka danışmak gerekir. İlaçlarla koordineli bir şekilde içilmesi gerektiği için ilaçlarla bir etkileşime girip girmeyeceği doktor tarafından onaylatıldıktan sonra kullanmak en sağlıklısı olur. Aksi takdirde yan etki oluşabilir ve daha kötüye gidebilir.
corek-otu-yagi-astima-iyi-gelir
 

Alerjik Belirtilerin Azaltılmasını Sağlar

Çörek otu yağı alerjilere karşı bedeni korur. Eğer ciltte herhangi bir alerjik reaksiyon meydana geldiyse bunun azalmasını sağlar ve iyileşmesini destekler. Alerjiyle aşa çıkmak için kullanılacaksa içilerek ya da sürülerek kullanılabilir. Fakat bölgeye sürmeden evvel uzmana danışmak gerekir. Çünkü bazı açık yaralara ya da bölgelere sürülmesi alerjiyi gidermekten ziyade alerji oluşumunu tetikleyebilir. Her bünyenin verdiği tepki farklıdır. Bu yüzden alerjik belirtilerin azaltılmasını sağlamak için kullanılacaksa öncelikle bir eczacı ya da hekim ile görüşmek daha faydalı olabilir.

corek-otu-yagi-alerjik-belirtileri-azaltir

Vücuttaki Toksinleri Atarak Kilo Kaybettirir

 Çörek otu yağı özellikle sabahları içildiğinde kilo vermeyi hızlandırıcı etkisi ortaya çıkar. Vücuttan toksinleri atarak kişinin ideal kilosuna erişmesini ve daha sağlıklı olmasını destekler. Ödemi de vücuttan uzaklaştırır.  Çünkü çörek otu yağının düzenli kullanımda tok tutucu etkisi vardır. Karın tok hissi verdiği için gün içerisinde yeme içme isteği azalır. Ödemden de arınan beden zamanla incelmeye başlar. Böylece daha fit bir vücut elde edilir.

corek-otu-yagi-kilo-kaybettirir

 

Cilt Hastalıklarının Tedavisinde Kullanılır

 
Çörek otu yağı cilt rahatsızlıklarının tedavisinde oldukça etkili bir rol oynar. Sedef hastalığı, mantar, vitiligo, akne gibi çeşitli cilt sorunlarında rahatlıkla kullanılabilir. İlaçla kombine olarak kullanılması gerekebileceği için doktora danışmak faydalı olacaktır. Çörek otu yağı onarıcı ve tedavi edici özellikler barındırır. İlaçlarla beraber doğru zamanlarda düzenli bir şekilde kullanmak zaman içerisinde vitiligonun ilerlemesini durdurmaya yardımcı olabilir. Sedef hastalığının geçmesine katkı sağlayabilir. Mantar enfeksiyonunu tedavi ederek cildin kendini onarmasını destekleyebilir. Tüm bunlar için mutlaka işin ehline danışmak gerekir.

corek-otu-yagi-cilt-hastaliklarinin-tedavisinde-kullanilir

Saç Dökülmesini Önler ve Yenilerinin Çıkmasını Sağlar

 
Çörek otu yağı, saç köklerini ve tüm saç telini besleyerek güçlendirme etkisi verir. Bu sayede saç dökülmesini önlemekle kalmayıp yeni saçların çıkmasına yardımcı olan bir yağ olarak bilinir. Çörek otu yağı ile seyrek saçları gürleştirmek için mutlaka düzeni bir şekilde istikrarla kullanılmalıdır. Her hafta çörek otu yapı saç diplerine ve boylarına masajla yedirilerek bekletilebilir. Birkaç saat bekledikten sonra saç erişi ve tüm saçlar yağı emer. Ardından yıkamaya geçilebilir. Veyahut her duş öncesi belirli miktarda çörek otunun yağı ele dökülerek saç diplerine yedirilebilir. Düzenli olarak saçlara uygulandığında gürleşme etkisi görülmeye başlar, saç sökülmesi azalarak bitebilir.

corek-otu-yagi-sac-dokulmesini-onler

Romatizmaya İyi Gelir

Özellikle akşamları uyumadan evvel çörek otu yağı ile romatizma bölgesini ovmak son derece faydalıdır. Bölgenin kan akışını hızlandırır. Romatizmaya ve beraberinde ona eşlik eden ağrılara iyi gelir, hafifletir. Çünkü çörek otu yağı aynı zamanda rahatlatıcı etkiye de sahiptir. Masajla ağrıyan alanı ovmak bedeni gevşetir ve yavaşça rahatlatır. Rahatlayan beden sayesinde uykuya dalmak da kolaylaşır. Romatizma ağrıları genellikle akşamları ortaya çıkar ve kişinin uykusunu bölüp zaman zaman kaçırabilir. Bunu engellemek ya da azaltmak adına her akşam düzenli bir şekilde çörek otu yağıyla masaj yapmak uykuya geçişi hızlandırıp ağrıları giderebilir. 

corek-otu-yagi-romatizmaya-iyi-gelir

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat