İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Kil Sabunu Faydaları
Sonraki Blog

Kil Sabunu Faydaları

Doğal ve sağlıklı sabunlar arasında yer alan kil sabunu, son dönemlerde cilt bakım ürünlerinin vazgeçilmezlerinden olmuştur. Kil, eski dönemlerden beri bilinen ve yaygın şekilde kullanılan bir üründür. 
Özellikle de cilde pozitif etkiler yaratan bu sabun, en başta kadınlar tarafından sıkça kullanılmaktadır. Kil sabunu kullanabileceğiniz en sağlıklı ve en doğal ürünlerdendir. Özellikle yağlı cilt bakımlarının yerine getirilmesinde tercih edilir.
Kil sabunu, zeytin yağı ve kil karışımıyla elde edilir. Eğer çok fazla yağlı bir cilde sahipseniz, kullanabileceğiniz en doğru sabun türü budur. Kil sabunu farklı çeşitlere sahiptir. Bakım için hangi kil sabunu türünü tercih edeceğiniz ise nasıl bir cilt tipine sahip olduğunuzla alakalıdır.

Doğal Peeling Etkisine Sahiptir

Kil sabunu kullanabileceğiniz en doğal peelingdir. Düzenli kullanım sonucunda etkisi gözle görülen gelişmeler sağlar. Cildinize içerisinde ne olduğu belli olmayan bakım ürünlerini sürmek yerine Kil Sabunu sürebilirsiniz. 
Bu sabun yapısı gereği cildi onarır. Yüzyıllardır kadınlar tarafından kullanılan kil sabunu, son yıllarda aynı popülerliği yakalamayı başarmıştır. 
Her gün uyumadan önce ve uyandıktan sonra yüzünüzü kil sabunu ile yıkarsanız cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi ve temizliği sağlamış olursunuz. Bu şekilde her zamankinden daha fazla pürüzsüz duran bir cildiniz olabilir.

Sivilce Ve Akne Oluşumunu Önler

Sivilceler ve akneler hemen herkesin baş belası olan bir cilt problemidir. Güneş, makyaj malzemeleri, rüzgar, nemsizlik gibi nedenler cildin kirlenmesine ve dolayısıyla da sivilce oluşmasına neden olurlar. 
Sivilce ve akne lekeleriyle uğraşmak istemeyen kişiler kil sabununu kullanabilirler.  Kil sabunu içeriğindeki bileşenler sayesinde sivilce ve akne oluşumuna engel olur. Düzenli olarak kullanılan kil sabunu sivilcenin oluşmasına neden olan etkenleri ciltten uzak tutar. 
Cildin akne ile karşı karşıya kalmasına engel olur. Bu tür sorunları önlemek için kil sabununu her daim kullanmalısınız. Aksi halde beklenen etkiyi elde edemezsiniz.

Yağlar Dahil Vücuttaki Sıvıları Emerek Nem Dengesini Sağlar

Vücudumuzun belli bölgelerinde çok fazla yağ birikir. Bu yağlar vücudun aşırı derecede yağlı olmasını sağlar. Bunun sonucunda sürekli sivilce oluşumları ile karşı karşıya kalınır. Kil sabunu kullanıldığı zaman yağlar dahil vücuttaki sıvıları emerek nem dengesi meydana getirir. 
Nemsiz kalan bir vücut sürekli olarak kurur. Bu da cildinizin kötü görünmesine yol açar. Aşırı derecede nemli olan bir vücutta kötü bir görüntü ortaya çıkarır. Bu nedenle vücuttaki nemin her zaman dengeli olması gerekir. 
Bu dengeyi sağlamak için kil sabunu kullanılması tavsiye edilir. Kil sabunu özel yapısı sayesinde nemlilik dengesinin oluşmasına yardımcı olur. Bu da daha canlı görünen bir cilt anlamına gelir.

Cildi Toksinlerden Arındırır

Ciltte bulunan toksinler sivilcelerin en büyük nedenlerindendir. Bu nedeni ortadan kaldırmak için kil sabunu tercih edilebilir. Cildi toksinlerden arındırma konusunda son derece etkili olan kil sabunu, vücudunuzu daima temiz tutar.

Ciltteki Koyu Lekeleri Temizler Ve Cilt Rengini Dengeler

Cildinizde koyu lekeler var ise bu lekelerin rengini kil sabunu ile açabilirsiniz. Kil sabunu içeriğinde doğal bir açıcı vardır. 
Bu açıcı sayesinde cildin herhangi bir yerinde bulunan koyu lekeyi yok edebilirsiniz. Fakat bunun için kil sabununu belli bir düzende kullanmanız gerekmektedir. Bu sabunu bir kere kullanmanız bu hususta hiçbir etki yaratmayacaktır.
Cilt renginde eşitsizlikler yaşayan kişiler de kil sabununun faydalarından yararlanabilirler. Sabunu cildinize uyguladığınız zaman renginizin dengelendiğini fark edeceksiniz. Bunun sonucunda cilt tonunuz asıl rengine kavuşacaktır.

Saç Dökülmesini Önler

Saç dökülmesi bazı insanlara göre durdurulamaz bir şeydir. Fakat kil sabununu kullananlar bunun tam tersini düşünürler. Çünkü kil sabunu sayesinde saç dökülmesi önlenebilir. Saçın dip kısımlarına etki edebilen kil sabunu dökülmenin zaman içerisinde yavaşlamasını ve sonunda dökülmenin durmasını sağlar. Kil sabunu bu işlevini yerine getirirken saçın doğal yapısına asla zarar vermez. Tam aksine saçtaki yapısal bozuklukları da onarır.

Saçı Parlatır Ve Hacim Kazandırır

Çevreden ve yanlış bakımdan çok fazla etkilenen saçlar zaman içerisinde yıpranmaya ve mat görünmeye başlar. Saçtaki parlaklık git gide ortadan kaybolur. Bu durumda saçlarınıza yapacağınız hiçbir bakım etkisini göstermez. 
Böyle bir durum yaşadığınız zaman yapmanız gereken ilk saçınız için kullandığınız bakım ürününü değiştirmektir. Bu hususta kil sabunu rahatlıkla tercih edilebilir. 
Kil sabunu saçlara nüfuz eden özel etkisi sayesinde saçın her zamankinden çok daha fazla parlak görünmesine yardım eder. Bunun yanı sıra saçın hacim kazanmasına etki eder. Hem parlak hem de oldukça fazla hacimli saçlar için kil sabunu kullanmalısınız. Bu sabun aynı zamanda kepek, saç derisinde kaşıntı gibi problemler için de faydalıdır.

Vücudu Tahriş Etmez

Bir sabun her ne kadar marka bir ürün olsa bile cildi tahriş etme ihtimali her zaman vardır. Bu gibi sabunlar yüzünden çok fazla cilt problemi yaşayan insan vardır. Böyle bir çıkmaza uğramamak için kil sabunu kullanmanız gerekir. 
Çünkü kil sabunu vücudu tahriş edici herhangi bir etkiye sahip değildir. Çünkü tamamen doğal yöntemler sonucunda elde edilen bir sabundur. Kil sabunu cildi tahriş etmezken bunun yanı sıra cildin yumuşamasına ve nemli olmasına etki eder. 
Kil sabunu ile banyo yaptığınız zaman kendinizi çok daha fazla rahatlamış hissedeceksiniz. Sabunun yarattığı güzel koku ve yumuşaklık sayesinde kendinizi özel hissedeceksiniz. Cilt bakımı konusunda kullanabileceğiniz en doğru sabundur. Kil sabununun faydaları bunlarla sınırlı değildir. 
  • Bu sabunun diğer faydaları ise şunlardır:
  • Deride bulunan ölü tabakayı temizler.
  • Saçtaki yağı kolayca temizler.
  • Ciltte bulunan iltihabı yok eder.
  • Kepeği temizler ve önler.
Bunlar da kil sabununun bilinen diğer faydalarıdır.

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat