İçeriğe Geç.

BÜYÜK BAHAR İNDİRİMİ TÜM ÜRÜNLERDE %50 İNDİRİM !

Şimdi Oku:
Yağlı Ciltler İçin Sabun Önerileri
Sonraki Blog

Yağlı Ciltler İçin Sabun Önerileri

Yağlı Ciltler İçin Sabun

Yağlı cilt tipi, cilt tipleri içerisinde en zor cilt tipidir. Yağlı ciltler için cilt bakımı bir hayli önemlidir. Ciltteki fazla yağ kontrol altına alınmalı ve dengelenmelidir. Yağlı ciltlerde gözenek tıkanıklığı, akne, sivilce ve siyah nokta oluşumu daha sık yaşanır.

Yağlı cilt tipi için bakım ürünü seçmek bir hayli önemlidir. Yağlı cilt için en doğru tercih doğal özlü sabunlardır. Bunların başında lanaturel bıttım sabunu, lanaturel defne yaprağı sabunu, lanaturel deve sütü sabunu gelir. Cildin yağlanmasında birçok farklı etken bulunur. Kalıtsal ve genetik faktörler başta olmak üzere stres, hormanal düzensizlik, uykusuzluk, yanlış beslenme gibi nedenler cildin yağlanmasında başlıca faktörlerdir.

Yağlı Cilt Nedir?

Yağlı cilt, ciltte fazla sebum oluşmasından kaynaklı bir cilt tipidir. Sebum cilt için nem sağlayan bileşendir. Fazla oluşmasının nedeni ise nem oranının dengeli olarak oluşamamasından kaynaklanır.

Cildin sebum üretme nedeni ise cildi nemlendirerek, dış faktörlerden korumaktır. Eğer cilt yeterli oranda nemli değil ise cilt daha fazla sebum üretmeye başlar. Bu durumda kaçınılmaz son olan yağlı ciltlere merhaba der. Yağlı cilt tipinin en net özelliği ise parlak ve yağlı görünümüdür.

Bunun yanında cilt yüzeyini temizlediğinizde bile cildiniz sürekli olarak yağlı ve kirli görünür. Yağlı cilt tipine sahip kişiler cildini düzenli olarak temizlemesi gerekir. Böylece ciltte meydana gelen yağı belli bir oranda temizlemiş olursunuz. Yağlı cilt için, doğal sabunlar tercih edilebilir. Doğru ve düzenli uygulanan bakım sayesinde yağlı cilt tipinin oluşturduğu sorunların önüne geçebilirsiniz.

Cildimiz Neden Yağlanır?

Cildin yağlanmasının en büyük sebebi, ciltte sebum oluşumundaki artıştır. Cildin nem dengesini korumaya ihtiyacı vardır. Ciltte üretilen sebum cildin nem dengesini korur. Cildin yağlanmasında genel olarak sebum etkisi varken; bazen genetik faktörler, stres, uykusuzluk, ilaç kullanımı vb durumlarda cildimizin yağlanmasına neden olur.

Yağlı Cilt Ne Sorunlara Yol Açar?

Cildin nem dengesini korumak için fazla ürettiği sabundan dolayı cilt tipi yağlı bir görüm kazanır. Buna da kısaca yağlı cilt tipi denir. Sebum artışından dolayı ciltte zamanla, cilt sorunları ortaya çıkar.

Ciltte oluşan fazla yağ zamanla cildin gözeneklerini tıkayarak sivilce, siyah nokta ve akne oluşumuna neden olur. Cildin nefes alabilmesi oldukça önemlidir. Bunun sonucunda cilt gerekli besini karşılayamaz ve ciltteki ölü deriler artarak cildin yaşlı görünmesine neden olur. Bu nedenle mutlaka cilt bakımına özen göstermeniz gerekir.

Yağlı Ciltlere İyi Gelen Doğal Sabunlar Hangileridir?

4 farklı cilt tipi bulunur. Karma cilt tipi, kuru cilt tipi, normal cilt tipi ve yağlı cilt tipidir. Yağlı cilt tipi e bakım yapılması gereken en gerekli cilt tipidir. Yağlı ciltlerde diğer ciltlere oranla daha çok cilt sorunu görülür.

Bunun sebebi ise fazla yağ gözeneklerin hava almasını engeller. Hal böyle olunca da ciltte akne problemleri, sivilce problemleri ve siyah nokta gibi problemler ortaya çıkar. Cildin düzeli olarak temizlenmeye ve arınmaya ihtiyacı vardır.

Doğal özlü sabunlar ise yağlı ciltlerin vazgeçilmez bakım ürünleridir. Yağlı cilt tipi için bıttım sabunu, deve sütü sabunu, defne yaprağı sabunu tercih edilir. Bu sabunlar cildi derinlemesine temizler, arındırır ve yağlı görünümü ortadan kaldırır.

Lanaturel doğal sabunların cilt için sağladığı birçok fayda bulunur. Şimdi birlikte yağı ciltlere iyi gelen doğal sabunları inceleyelim. Lanaturel doğa sabunlar cilt tipinin ihtiyaç duyduğu temel ihtiyaçları karşılar. Yağlı cilt tipi içinde doğal sabunlar lanaturel.com sitemizde bulunuyor.

Lanaturel Bıttım Sabun

Lanatural bıttım sabunu içeriğinde yabani fıstık ve menengiç yağı gibi doğal maddeler bulunur. Yağlı cilt tipi için kullanılması önerilen bir sabundur. Tamamen doğaldır ve hiçbir koruyucu madde içermez.

Antiseptik özelliği sayesinde birçok cilt hastalığında da kullanılır. Ergenlik çağındaki kişilerin kullanılması tavsiye edilir. Bıttım sabunu yağlı ciltlerde meydana gelen akne ve sivilce gibi cilt sorunlarına iyi gelir.

Kullanımı uygundur. Bunun yanı sıra fazla yağdan tıkanan gözeneklerde meydana gelen siyah noktaların temizlenmesinde de kullanılır. Ayrıca bıttım sabunu saçın güçlenmesini sağlayarak kopmaların ve dökülmelerin önüne geçer.

Aynı zamanda kepek oluşmasında ve yağlanmasında da bıttım sabunu kullanılabilir. Ancak sabunu kullanmadan önce mutlaka cilt hastalıkları uzmanından görüş almanız gerekiyor.

Lanaturel Deve Sütü Sabunu

Deve sütü sabunu faydalı yağlar ile esansiyele yağların harmanlanması ile oluşan bir sabundur. Lanaturel deve sütü sabunu %100 el yapımı bir sabundur. İyi bir nemlendirici olmakla birlikte cildi sıkılaştırır ve kırışıklıkları önler.

Deve sütü oldukça faydalı bir süttür. Deve sütünün içinde fazla miktarda Demir ve C vitamini bulunur. Zengin içeriği nedeniyle deve sütü sabunu temizlik, onarım ve bakım için paha biçilmez bir üründür.

Deve sütü sabunu cildin derinlemesine temizleyerek pürüzsüz ve bakımlı görünmesini sağlar. Yağlı cilde sahip kişiler için deve sütü sabunu cildin yağ dengesini ayarlayarak, cildin nemli kalmasını sağlar.

Özellikle ergenlik çağındaki bireylerde akne ve sivilce problemleri daha sık gözlenir. Bunun sebebi hormanal dengenin düzensizliğidir. Bu sebeple bu dönemde deve sütü sabunu kurtarıcı bir ürün olarak karşımıza çıkar. Deve sütü sabununu yediden yetmişe herkes gönül rahatlığı ile kullanabilir.

Bunların yanı sıra bu sabun ciltte meydana gelen yara, egzama, lekelenme gibi cilt sorunlarında da kullanılabilir.

Bakteri önleyici yapısıyla deve sütü sabunu cilt yüzeyinde bakteri oluşmasını önler ve cildin daha aydınlık ve temiz görünmesini sağlar. Cilt hücrelilerini yenileyerek, cildi ölü deriden arındırır ve cildi güçlendirerek kırışıklıkları azaltır. Lanaturel deve sütü sabununu lanaturel.com adresimiz üzerinden kolayca sipariş edebilirsiniz.

Lanaturel Defne Yaprağı Sabunu

Saçlar için birçok faydası bulunan defne yaprağı sabunu yüz yılar boyunca güzellik ve bakım için tercih edilmiştir. Defne yaprağı sabunu yağı dengeleyerek cildin nefes almasını sağlayarak ciltte oluşabilecek sorunların önüne geçer.

Bunun yanı sıra saç derisinde ki yağıda dengeler ve kepeklenmenin, yağlanmanın ve yıpranmanın önüne geçer. Cildi tam anlamıyla temizler ve pleeling etkisiyle ciltteki ölü deriyi söküp atar.

Güzel kokusuyla ve antiseptik oluşu ile kadınların vazgeçemediği sabunlardan biridir. Ayrıca ciltte meydana gelen yaralanma ve tahrişe de iyi gelir. Bu gibi bakım faydalarının yanında defne yaprağı sabunu; romatizma ağrılarını hafifletirken, varis ağrılarını rahatlatır Lanaturel defne yaprağı sabunu oldukça faydalı ve sağlığa olumlu etkileri olan bir üründür.

Doğal Sabunların Yağlı Ciltlere Faydaları Nelerdir?

Doğal sabunlar, içeriğinde bulunan bileşenler nedeniyle tam olarak cilt dostudur. Cilde saymakla bitmez birçok faydası vardır. Başlıca faydaları ise şunlardır;

  • Ciltte nem bariyerin oluşmasında etkili olan sebum üretimin dengelenmesini sağlar.
  • Cilt yüzeyinde görülen sivilce, siyah nokta ve akne gibi cilt hastalıklarının giderilmesine yardımcı olur.
  • Fazla yağdan tıkanan gözenekleri açarak, cildin rahatlamasını ve nefes almasını sağlar.
  • Cilt yüzeyinin nem dengesini koruyarak, fazla yağlanmanın önüne geçer.
  • Cilt yüzeyinin daha parlak, canlı ve bakımlı görünmesini sağlar.
  • Cildi tam anlamıyla derinlemesine temizleyerek ölü derilerden kurtarır.
  • Kırışıklıkları azaltarak cildi gençleştirir ve güzelleştirir.
  • Cilt hastalıkların başında gelen egzama, sedef hastalığının yanında tahriş, kızarıklık ve yaraya iyi gelir.

Yukarıda belirttiğimiz faydalar doğal içerikli sabunların başlıca faydaları arasında yer alır. Doğal sabunlar cilt için zararı olan hiçbir koruyucu madde içermez. Tamamen doğal bileşenlerden bir araya gelmiştir.

Yağlı Ciltler İçin Doğal Sabun Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yağlı cilde sahip olan kişiler doğal sabun alırken sabunun içeriğine dikkat etmelidir. Yanlış sabun seçimi yağlı cildi dengelemesi gerekirken daha da yağlandırabilir. Bu nedenle yağlı cildin nem ve yağ oranını dengeleyecek sabunlar tercih edilmelidir. Kendi cilt tipinize en uygun doğal sabunu Lanaturel.com adresimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Cilt bakımı ve temizliği oldukça önemlidir.

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat