İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Keçi Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir?
Sonraki Blog

Keçi Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir?

Her güne başlarken cildi temizleyip arındırmak kişiye kendini son derece iyi hissettirir. Arındırma işlemi için birçok farklı seçenek mevcut olsa da doğal Keçi Sütü Sabunu içindeki birçok mineralle en iyi yüz temizleme ürünleri arasında yer alır. Yalnızca cilt temizliğinde değil saç ve vücut temizliği için de faydası oldukça fazladır. Özellikle hassas ciltlerin en iyi dostudur denebilir. Çünkü Ph dengesini sağlar ve bu sayede cildin nem dengesini bulmasına yardımcı olur. Doğal bir nemlendirici görevi de görmektedir. İçerisinde proteinlerin yanı sıra A vitamini de barındırır. Cildin rahatlamasına yardımcı olmakla kalmayıp düzenli kullanımla cildin canlılık kazanmasına katkı sağlar. Gözenekleri tıkayan kirlerden ve vücudun kendi yağından derinlemesine bir arınma gerçekleştirir. Arınan cilt nefes alıp canlanır. Peeling etkisi yarattığı için cildin üst katmanındaki ölü deriyi cilt yüzeyinden uzaklaştırarak cildin her daim taze ve yenilenmiş olmasını sağlar. Süte alerjisi olan kişiler hariç herkes ve tüm cilt tipleri bu sabunu güvenle kullanabilir. Süt alerjisi olanlar ise keçi sütüne alerjileri olup olmadığını bilmiyorlarsa başlangıçta ciltlerinin küçük bir alanında deneyerek sonrasında kullanıma geçebilirler. Denemenin genellikle ince bir alan olan bilek içinde olması tavsiye edilir. Yararları adeta bitmek bilmeyen keçi sütü sabunu faydaları nelerdir yakından inceleyelim.

Cildi Nemlendirir ve Rahatlatır

 

Tamamen doğal keçi sütünden üretilen keçi sütü sabunu cildi nemlendirir. Nem kaybı cildin kurumasını ve zaman içinde kırışıklıkların meydana gelmesine sebep olur. Keçi sütü nemlendirme sağladığı için dolaylı yoldan yaşlanma sürecini ve kırışıklıkları geriletir denebilir. Ayrıca cilt neme doyduğu için kendini daha rahat hisseder. Cildin gerilmesi ve rahatsız hissetmesi, nem eksikliğinden kaynaklı oluşabilir. Bu sorunun önüne keçi sütlü sabunla geçilebilir. 

cildi-nemlendirir-ve-rahatlatir

Sivilce ve Siyah Nokta Oluşumunu Önler

Siyah noktalar tıkanmış gözeneklerde ortaya çıkar. Gözeneği tıkayan kir gri ya da siyah küçük noktalar olarak gözükür. Gözle görülen siyah noktalar oldukça sinir bozucudur ve cildi olduğundan donuk gösterir. Derin temizlik sağlayan keçi sütü sabunu siyah noktaları geçirir ve yeniden oluşmasına engel olmaya çalışır. Siyah noktalar temizlenmediğinde sivilceye dönüşür. Bu kirlerden arınan cilt dolayısıyla sivilce sorunundan da kurtulmuş olur. Böylece zamanla pürüzsüz bir yüz elde edilir.

sivilce-ve-siyah-nokta-olusumunu-onler

Egzama ve Mantar Rahatsızlıklarının Tedavisinde Kullanılır

Egzama özellikle de havanın kuru olduğu zamanlarda kendini gösteren bir rahatsızlık çeşididir. Stres gibi psikolojik etmenlerle oluşabildiği gibi soğuk ve nem kaybı gibi fiziksel faktörler de egzama oluşumuna sebebiyet verebilir. Egzama için keçi sütü sabunu kullanılabilir. Sabun ıslatılıp köpürtülmeli ve bu köpük egzamalı suyla ıslatılmış bölgeye sürülmelidir. Mantar rahatsızlığına defne sabunu tıpkı egzamada olduğu gibi son derece faydalıdır. Mantarın sebep olduğu kaşıntıyı alarak bölgenin rahatlamasını ve kendini onarmasını destekler.

egzama-ve-mantar-tedavisinde-kullanilir

Doğal Peeling Etkisine Sahiptir

Ölü deriyi ciltten atma işlemine peeling denir. Keçi sütü sabunu doğal peeling etkisi gösteren etkili bir sabundur. Bu faydasından yararlanmak adına temiz cilde iyice masaj yapar vaziyette yedirilmelidir. Ardından birkaç dakika beklemek sabunun gözenekleri derinlemesine temizlemesine yardımcı olur. Bekleme süresi dolduktan sonra bol suyla keçi sütü sabunu yüzden arındırılmalıdır. Sabun direkt olarak yüze sürülerek de uygulanabilir. Fakat sivilce sorununuz varsa direkt olarak yüze sabunu sürmek yerine köpürttükten sonra sadece köpüklerin sürülmesi daha sağlıklı olabilir. 

dogal-peeling-etkisine-sahiptir

Vücudun Ph ve Nem Oranını Korur

Keçi sütü sabunu Ph olarak yüzle son derece uyumludur. Yani asit oranı ve baz oranı insan cildinin Ph derecesi ile eşdeğerdir. Dolayısıyla keçi sütü sabunu cildin nem dengesini ve asit baz dengesini bozmadığı gibi dengede olmasına yardımcı olur. Bu sayede ciltte sivile ya da akne gibi çeşitli reaksiyonlar oluşmaz. Olanlar ise zaman içerisinde geçer. Nem dengesi sadece yüz için değil vücut için de önemlidir. Özellikle dirsekler ve bacaklar kışın çok kuruyabilir. Bunun önüne geçmek için de keçi sütü sabunu duşta kullanılabilir. Zamanla nem dengesi oturacağından kuruma ve deri dökülmesi sorunu da azalarak tamamen bitebilir.

vucudun-ph-ve-nem-oranini-korur

Hassas Ciltlerde Gönül Rahatlığı İle Kullanılabilir

Hassas ciltler her ürünü kullanamayabilir. Doğal kaynaklı da olsa hassas bir tene sahip olan kişiler çeşitli problemler yaşayabilir. Keçi sütü sabunu hassas ciltlerin kullanabileceği bir sabun çeşididir. Eğer süte alerjiniz yoksa zengin içeriğe sahip olan bu sabun teninizi nazikçe arındırır ve temizler. Yine de eğer endişe duyuyorsanız ürünü kullanmadan evvel bileğinizde ya da yüzünüzün küçük bir bölümünde deneme yapabilirsiniz. Yapacağınız deneme uygulamasının ardından kızarıklık ya da kaşıntı gibi çeşitli problemler yaşamadığınızı gördüğünüzde tüm yüzünüze rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Burada asıl önemli olan nokta sabunun doğal olmasıdır. Eğer keçi sütü sabunu katkı maddeli olursa alerjiye sebep olabilir. Hatta hassas olmayan ciltlerde dahi irritasyona sebebiyet verebilir. Doğal içerikli ve kimyasaldan uzak bir keçi sütü sabununu hassas dahil tüm ciltler gönül rahatlığı içinde kullanabilir. 


 keci-sutu-sabunu-faydalari-hassas-ciltlerde-rahatlikla-kullanilir

 Enfeksiyonların Hızla İyileşmesini Sağlar 

Keçi sütü sabunu bakterileri yok ettiği için enfeksiyonların da ciltten uzaklaşmasını ve iyileşmesini sağlar. Enfeksiyon saç derisinde, vücut bölgesinde ya da yüzde meydana gelebilir. Bedenin hangi noktasında olursa olsun bakteri, mantar ve bunlara bağlı gerçekleşen iltihap gibi durumlarda rahatlıkla kullanılan keçi sütü sabunu bedenin ferahlamasını ve nefes almasını sağlar. Yüz için her gün, beden için de her duşta kullanılabilir. Başlangıçta alışma süresi için yüzde de her gün yerine haftada üç gün şeklinde kullanılabilir. Yaklaşık iki hafta kadar yavaşça arttırılarak gün aşırı kullanıma geçilebilir. Keçi sütü sabununun fayda göstermesi için mutlaka düzenli bir şekilde kullanmaya dikkat etmek gerekir. 

enfeksiyonlarin-hizla-iyilesmesini-saglar

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat