İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Çörek Otu Yağı Cilde Faydaları Nelerdir?
Sonraki Blog

Çörek Otu Yağı Cilde Faydaları Nelerdir?

Çörek otu yağı, çörek otu adı verilen bitkinin üzerine baskı yapılarak çıkan yağının alınması suretiyle elde edilir. Çörek otunun en çok yetiştiği yer ülkemiz sınırları içerisinde Burdur ve Kütahya’dır. Dünya çapında bakıldığında en çok yetiştiği ülke Hindistan olarak bilinir. Tek başına şifa olması adına kullanıldığı gibi güzellik sektöründe de en çok kullanılan yağ çeşitlerinden biridir. İçerisinde barındırdığı doğal A, B ve C vitaminleri cilt için son derece faydalıdır. Ayrıca potasyum, kalsiyum, selenyum, çinko, magnezyum ve demir de içerir. Dolayısıyla bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda oldukça iddialıdır. Mükemmel bir antioksidan kaynağı olduğu söylenebilir. Ağızdan tüketildiğinde iştahı azalttığı için zayıflamaya da katkısı vardır. Saçlara uygulandığında daha parlak ve güçlü olmasına yardımcı olur. Tüm bu faydalarına ek olarak cilt için de birçok artısı vardır. İşte şifa dolu çörek otu yağının cilde faydaları;

Sivilce ve Akneleri Önler

Çörek otu yağı ciltte bulunan sivilceleri ve akneleri gidermede oldukça etkilidir. Sivilcelerin ve aknelerin oluşma sebebi cildin sebum ve kirden tıkanmasıdır. Tıkanan gözeneklerde çeşitli mikroorganizmalar yer alır. Çörek otu yağı bakterilerle savaşarak cildin temizlenmesini ve dolayısıyla aknelerden, sivilcelerden arınarak pürüzsüzleşmesini sağlar. 
sivilce-ve-akneleri-onler

Sedef ve Egzama Gibi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır

Egzama kaşıntılı, kabuklu şişlik olarak kendini gösterir. Sedef ise kırmızı yüzeyin üzerinde yine döküntülü olarak görünür. İkisi de son derece kaşıntılı cilt rahatsızlıklarıdır. Çörek otu yağı sedef ve egzama gibi hastalıkların tedavisinde onarıcı bir rol oynar. Ciltteki enflamasyonu yatıştırıp cildin iyileşmesine ve kendini toparlamasına yardımcı olur.

sedef-ve-egzama-hastaliklarinin-tedavisinde-kullanilir

Yaraların Hızlı İyileşmesine Yardımcı Olur

Çörek otu yağının içerisinde timokinon adında bir bileşen vardır. Bu bileşen sayesinde çörek otu yağı yaraların hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Yarayı onarır. Bunu yapmasında barındırdığı diğer minerallerin de elbette katkısı vardır. 

yaralarin-hizli-iyilesmesine-yardimci-olur

Cildi Güneş Işınlarından Korur

İçerisindeki maddeler sayesinde çörek otu yağı cildi güneş ışınlarının zararlı etkisinden koruyucu bir özelliğe sahiptir. Gözenekleri sıkılaştırır. Yine de mutlaka güneş kremi kullanımı ihmal edilmemelidir. Çünkü güneş kremleri güneşten korumak için özel olarak geliştirilmiştir. Çörek otu yağı güneş ışınlarından korusa bile bu cilt yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
cildi-gunes-isinlarindan-korur
 

Cildin Nem Kazanmasını Sağlar

Nem, bir cildin olmazsa olmazıdır denebilir. Nemsiz cilt pul pul dökülür, kaşınır ve kızarır. Kızarıp döküldüğü için pürüzsüz ve canlı görünmez. Oysa neme doyan bir cilt ışıldar ve parlar. Düzenli çörek otu yağı kullanmak cildin nemi hapsetmesine yardımcı olur. Çörek otu yağı cildin nem kazanmasını destekler.

cildin-nem-kazanmasini-saglar

İnce Çizgiler ve Kırışıklıkları Azaltır

Kimse erken yaşta kırışmak istemez. Özellikle çok fazla mimik kullanmak cildin kırışmasını genç yaşa indirgeyebilir. Doğal yolla yaşlanma sürecini geciktirmek isteyenler güvenle doğal çörek otu yağı kullanabilir. Çörek otu yağı ince çizgiler ve kırışıklıklar için zahmetsiz ve doğal kaynaklı bir çözümdür.

ince-cizgiler-ve-kirisikliklari-azaltir

Cilt Lekelerini Giderir

Cildin lekelenmesine sebep olan sebepler arasında güneş ışınları, sivilce ve akneler yer alır. Çörek otu yağı ciltteki bakterileri yok edip cildin sivilcelerden arınmasını sağlarken içeriğinden kaynaklı olarak cilt renginin tek renk olmasına da katkı sağlar. Bu sayede uzun vadede kapatıcı kullanma gereksinimi azalacaktır. Çünkü kişinin kendi cildi kusursuz olacaktır.

cild-lekelerini-giderir

Cilt Hastalıklarının Tedavisinde Kullanılır

Çörek otu yağı cilt rahatsızlıklarının tedavisi için de kullanılır. Düzenli kullanımda dermatolojik rahatsızlıkların geçmesine yardımcı olabilir. Bu noktada mutlaka dermatologla görüşerek hareket etmek gerekir. Çörek otu yağı tek başına fayda sağlayabileceği gibi ilaç tedavisiyle beraber de kullanılabilir.

cild-hastaliklarinin-tedavisinde-kullanilir

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat